De eeuwenoude tradities van haarkleuringen
Heel lang geleden maakten we op traditionele wijze kleuren van planten, bloemen of insecten.
Kleuren hadden in de loop van de eeuwen verschillende betekenissen. Zelfs in de grotten werden manieren gevonden om verhalen te vertellen door gebruik te maken van (plantaardige) kleuren en tekeningen.
Later experimenteerden de Egyptenaren met haarkleuring van planten om hun grijze haar te bedekken en status te symboliseren.
Expressie van schoonheid werd belangrijker, de manieren om kleur te maken evolueerden en de Romeinen en Grieken vonden ook andere manieren om hun status en schoonheid uit te drukken met haarkleuren.
In de 19e eeuw werd de synthetische haarkleuring ontdekt en daarna ging de ontwikkeling van haarkleur snel…. In India vieren ze het Holifeest, een traditie waarbij oud overvloeit in nieuw en waar kleurpoeders worden gebruikt om gelijk aan elkaar te zijn.
Kleur blijft een belangrijke manier om onszelf uit te drukken.
Op de dag van vandaag blijkt dat de traditionele manieren van haarkleuren in combinatie met nieuwe moderne technologieën ook een perfecte manier is om ons haar te kleuren, zonder enige chemische behandeling te gebruiken.
Tinctoria is een nieuwe manier van kleuren met respect voor de eeuwenoude tradities van onze voorouders en al onze kennis van haarkleuring en moderne technieken.

Tinctoria is een veganistische plantaardige haarkleuring en bevat kleurende kruiden, wortels, schors, met toevoeging van directe pigmenten.
Daarom kunnen we zeggen dat de kleur 92 – 100% natuurlijke oorsprong is. Bevat geen chemische ingrediënten of (bij)producten van dieren.
Tinctoria bevat een innovatieve formule, dekt grijze haren en bevat natuurlijke ingrediënten die de haarkleur beschermen, body en glans geven en tegelijkertijd de conditie van haar en huid verbeteren.

Wat zijn de hoofdingrediënten van Tinctoria?
Walnoot: de walnoot wordt gebruikt voor de bruine tinten als natuurlijke kleuring om donker/bruin te kleuren
Cassia Obovata: de licht gouden kleur wordt gebruikt voor blonde tinten en heeft sterke herstellende eigenschappen.
LawsoniaHinermis: een groengele poeder vervaardigd uit gedroogde bladeren. De roodbruine kleur varieert en is afhankelijk van de samenstelling van de takken en bladeren.
Indigofera Tintoria: een tropische plant die, door het fermenteren en drogen van de bladeren, een donkere poeder geeft.
Geeft het een een mooie (donkere) astint.
Camping: een groene boom in Midden- Amerika waarvan de schors is gebruikt om de kleurpoeder van te vervaardigen- een rode/roze kleur.
Kurkuma: een okergele plant afkomstig uit India heeft een hoge kleurkracht.
Poeder verkregen uit de wortels is ideaal om reflectie te creëren. Geeft het haar mooie gouden tinten.
Rabarber: de wortels van de rabarber worden in de kleuring gebruikt om haar therapeutische werking. De wortel heeft een wit, oranjerood uiterlijk die het haar een glanzende reflectie geeft